مراقبت از مو

دلیل خشکی مو چیست ؟ درمان مو های آسیب دیده و روتین مراقبت از مو

مراقبت از موهای آسیب دیده و ترمیم آن‌ها می‌تواند گاهی دلهره‌آور به نظر برسد. دو شاخه شدن موها، گره خوردن، کدر و زبر شدن موها، موخوره، ریزش مو و شکستگی همه از نشانه‌های آسیب دیدگی هستند. عوامل مختلفی باعث آسیب دیدن موها می‌شوند از جمله استفاده مکرر از محصولات حالت دهنده، شسوار و حالت دهنده‌های حرارتی، عادات بد غذایی، درمان‌های شیمیایی و فشارهای محیطی. خوشبختانه با مراقبت از موهای خود می‌توانید آسیب را ترمیم کنید. مراقبت از موهای آسیب‌دیده نیازمند یک سری اقدامات خاص است تا موها به حالت سالم و درخشان بازگردند. در ادامه چند راهکار مؤثر برای مراقبت از موهای آسیب‌دیده آورده شده است:

7 عاملی که سبب ایجاد موی شکننده و آسیب دیده می‌شوند!

عوامل زیادی وجود دارند که موی شاداب و زیبای شما را به مرور تبدیل به «موی خشک» می‌کند. عموما پس از مرگ سهراب به دنبال نوشدارو برای بخشیدن حیات دوباره به موهای خود هستیم؛ حال آنکه اگر از همان ابتدا به شناسایی عوامل ایجاد موی خشک بپردازیم، به جای دنبال کردن روتین‌هایی چون «مراقبت موی آسیب دیده»، «مراقبت موی شکننده» و «مراقبت موی خشک» می‌توانیم یک روتین برای حفظ سلامت و زیبایی آنها را دنبال کنیم. به اتفاق شما بخشی از مهم‌ترین این عوامل را بررسی می‌کنیم:

1. رژیم‌های غذایی فقیر و فاقد پروتئین

شاید پر بیراه نیست که بسیاری متخصصان می‌پرسند «بگویید چه می‌خورید تا بگوییم وضعیت موهایتان چگونه است»! واقعیت این است؛ اگرچه عمده‌ی دلایل ایجاد ماهیت موها تاثیر ژن‌های ارثی است که از والدین به ما می‌رسند، با این حال تغذیه در سلامت و زیبایی جنس موها عامل مهمی است.

به طوری که حتی به مادران باردار توصیه می‌شود در رژیم غذایی خود انواع پروتئین‌ها و املاح معدنی را قرار دهند تا نه تنها به دلیل شرایط بارداری سلامت موهای خودشان با مشکل مواجه نشود؛ بلکه فرزندانشان با بهترین نوع مو به لحاظ ساختار و استحکام به دنبا بیایند.

رژیم‌های غذایی فقیر و فاقد پروتئین

اما چرا روی پروتئین در تغذیه این اندازه تاکید می‌شود؟

اجازه بدهید ساختمان مو را با هم بررسی کنیم. اجزای مو شامل کوتیکول، کورتکس، پیگمنت، مدولا و ریشه‌ی مو است. تمام این ساختار برای سلامت خود نیازمند پروتئین است و کمبود آن می‌تواند به خشکی، شکنندگی  و ضعیف شدن تارهای مو منجر شود. گاه افراد از سر ناآگاهی، خود را در معرض رژیم‌های غذایی فاقد پروتئین قرار می‌دهند این در حالی است که مصرف مناسب پروتئین‌های گیاهی و حیوانی نه تنها هیچ‌گونه آسیبی به سلامت فرد وارد نمی‌کند؛ بلکه فواید بیشماری از جمله جلوگیری از ریزش و آسیب به ساقه‌ی موها را هم باعث می‌شوند.

2. کمبود آب بدن و تشنه بودن موها

موهای بافته

تقریبا هرجا در خصوص سلامت بدن صحبتی به میان می‌آید تاکید به مصرف روزانه 6 تا 8 لیوان آب هم خواهد شد. نوشیدن آب به میزان کافی در طی روز، جریان خون و افزایش اکسیژن‌رسانی به سلول‌های پوست سر را به خوبی انجام می‌دهد. این موضوع احتمال ریزش موها را با کاهش قابل توجهی مواجه می‌کند، از خشکی و شکنندگی موها، خشکی و پوسته پوسته شدن پوست سر هم ممانعت می‌کند.

3. عدم تعادل هورمون‌های بدن

عدم تعادل هورمون‌های بدن در شرایط خاصی چون بارداری، یائسگی، شیردهی، نارسائی اولیه تخمدان، سندروم پلی‌کیستیک تخمدان و داروهای ضدبارداری همگی از مواردی هستند که در زنان منجر به آسیب‌های جدی به ساختار و فولیکول موهایشان شده و عوارضی نظیر ریزش مو، خشکی و شکننده شدن موها را به دنبال دارند.

4. اختلالات تیروئید

بر اساس تحقیقاتِ استناد شده  خارش پوست سر، خشکی پوست، ریزش مو و شکنندگی آن از علائم ابتلا به کم کاری تیروئید شمرده شده است.

اختلالات تیروئید

موی سر افرادِ مبتلا به اختلال تیروئید خشک، شکننده و همراه با کاهش تراکم است. همچنین پرکاری تیروئید منجر به ریزش موها می‌شود. به طور کلی اختلال در ترشح و عملکرد هورمون‌ها روی سوخت و ساز و رشد ریشه‌ی فولیکول موها اثرگذار است.

5. کمبود ویتامین‌های A, C, E, B7,

فقدان این ویتامین‌ها که می‌تواند در نتیجه‌ی رژیم غذایی نامناسب باشد منجر به مشکلاتی نظیر ضخیم شدن پوست سر و ایجاد شوره‌ی سر، خشکی و شکنندگی موها، ریزش زودرس موها، مو خوره و نازک شدن موها می‌شوند.

6. کمبود برخی از املاح معدنی مثل سلنیوم و آهن

یکی از دلایل ریزش، خشکی و کدر شدن موها فقدان برخی املاح و مواد معدنی چون سلنیوم و آهن است. برای خونرسانیِ به موقعِ ریشه‌ی موها که منجر به حیات فولیکول‌ها می‌شود، نیاز به نگه داشتن سطح آهن خون در حد نرمال است. پایین آمدن آهن از سطح طبیعی خود به ویژ در بانوان منجر به ریزش موها می‌شود به همبن دلیل به افراد وگان و گیاهخواران توصیه می‌شود در رژیم غذایی خود حتما از گیاهان برگ پهن همچون اسفناج، کلم بروکلی، کلم پیچ و … استفاده کنند تا کمبود منابع حیوانی غنی از آهن جبران شود.

فقدان سلینیوم و آهن

همچنین فقدان سلنیوم و روی به ریزش مو و پوسته پوسته شدن پوست سر منجر می‌شود و این عامل نه تنها در ریزش موی فرد اثر مستقیم دارد؛ بلکه خواه ناخواه این عوامل در شکنندگی هرچه بیشتر و خشکی ساختار مو تاثیرگذارند.

7. سبک غلط زندگی و رفتار خشن با مو

وقتی صحبت از سبک زندگی غلط و رفتار خشن با موها می‌شود ناخوداگاه همه یاد سشوار کشیدن‌های طولانی، استفاده از اتو مو، بابلیس کردن موها، بستن محکم موها به طوری که ریشه‌ی موها تحت فشار قرار بگیرد و هر نوع عمل آرایشی دیگر می‌افتند؛ اگرچه که تمام این موارد نقش مهمی در نازک و شکننده شدن موها بازی می‌کنند؛ اما تنها عوامل خشن اینها نیستند

روتین موی خشک چگونه است؟

اگر علت خشکی موهایتان، یکی از موارد بالا بود، قدم اول این است که به دنبال راه حل آن مشکل باشید.

اما در روتین موی خشک چندین قدم وجود دارد:

  1. از روغن های مرطوب کننده و آبرسان مو استفاده کنید.

یکی از مهم ترین موارد در روتین موی خشک، روغن تراپی با استفاده از روغن های مناسب و صحیح است.

می توانید از روغن های آرگان، ماکادمیا، جوجوبا، بادام تلخ و نارگیل برای این امر استفاده نمایید.

ابتدا چند قطره از روغن را روی کف دست بریزید و با مالش دادن دست ها به هم، آن را گرم کنید. زیرا روغن گرم زودتر جذب ساختار می شود.

بعد از این کار، از پایین موهایتان شروع کنید و سعی کنید آرام، دست هایتان را لابه لای موهای ببرید و روغن تراپی را انجام دهید.

نکته: هیچوقت روغن را به پوست سر نزنید. زیرا باعث بسته شدن منافذ مو، سر درد  و ریزش مو می گردد.

  1. از شامپوهای مناسب استفاده کنید.

مورد دوم در رعایت روتین موری خشک، استفاده از شوینده های مناسب است. ترکیبات شامپوهای مناسب موی خشک، با دیگر شامپوها متفاوت است.

توصیه ی ما این است که حتما از شامپوهای فری سولفات استفاده کنید تا موهایتان خشک نشود.

  1. شستشوی مو را درست و اصولی انجام دهید.

شستشوی روزانه برای موی خشک، یک عامل نابود کننده است. موهای خشک به طور متوسط 1 تا 2 بار در هفته به شستشو نیاز دارند، چون این موها کمتر چرب می شوند.

هنگام شستشوی مو هیچ گاه شامپو را مستقیم روی موها نریزید، این کار باعث می شود شامپو به طور یکسان روی مو پخش نشود و به موها نیز آسیب می زند.

بسیاری از افراد فکر می کنند استفاده ی زیاد از شامپو، باعث می شود موهای بهتری داشته باشند، در حالی که این تفکر غلط است. به همین خاطر مقدار زیادی شامپو استفاده می کنند و همه ی موها را با کف می پوشانند.

برای شستشوی مو، به اندازه ی یک گردو و حتی کمتر، شامپو لازم است. اگر موهایتان کثیف است، به جای استفاده از مقادیر زیاد شامپو موها را دوبار بشویید.

شامپو را با نسبت 1 به 2 با آب ترکیب کنید، یعنی مقدار آب باید بیشتر باشد. بعد آن را تکان دهید. حال می توانید با کف شامپو پوست سر را بشویید.

در روتین موی خشک، معمولا ساقه ی مو نیازی به شامپو ندارد و حین آبکشی شامپو از این قسمت ها نیز عبور می کند. اما گر حس کردید که نیاز به شستشوی بهتر است می توانید مقدار کمی از کف شاپو را برای ساقه ی مو نیز استفاده کنید.

  1. از ماسک موی مناسب استفاده کنید.

ماسک ها حاوی مواد مغذی ضروری مو هستند و به رطوبت رسانی مو کمک زیادی می کنند. پیشنهاد ویژه ی ما استفاده از ماسک موی تقویت کننده  است.

این ماسک علاوه بر رطوبت رسانی مو، باعث بازسازی ساختار مو نیز می شود. روغن آرگان از روغن هایی است که عمیقا موها را آبرسانی می کند و از مو در برابر تابش نور خورشید، حرارت اتو و سشوار محافظت می کند. همچنین در عصاره ی برنج قهوه ای ویتامین هایی وجود دارد که، باعث رطوبت رسانی عمیق مو می گردد. همین الان می توانید با کلیک بر روی اسم ماسک، آن را با بهترین قیمت از سایت رنگدونه تهیه نمایید. همچنین برای دسترسی داشتن به سایر محصولات مراقبت مو ، که می توانید آن ها را مستقیم از سایت رنگدونه تهیه نمایید.

  1. قبل از حمام از روغن ها استفاده کنید.

یک ساعت قبل از حمام، مقدار خوبی روغن را به موهایتان بزنید و موها را بپیچید تا روغن جذب مو شود.

  1. استفاده از مواد حرارتی را به حداقل برسانید.

تا جایی که امکان دارد، سعی کنید از اتو و سشوار استفاده نکنید. اما در صورت استفاده رعایت چند نکته کمک می کند که موها آسیب کمتری ببینند. در واقع می توان گفت که رعایت این نکات نیز جزو روتین موی خشک است.

  • قبل از استفاده از اتوی مو، از سرم های ضد حرارت استفاده نمایید.
  • از باد ملایم سشوار استفاده نمایید و سشوار را در فاصله ی سی سانتی متری موها نگه دارید.
  • اگر برای خشک کردن مو سشوار می کشید، ابتدا آب موهایتان را با استفاده از حوله بگیرید.

مراقبت پس از کراتین مو یا مراقبت بعد از پروتئین تراپی مو

احتمالا نام پروتئین تراپی مو و یا کراتیه مو را شنیده‌اید. هر دو مورد یک معنی را می‌دهند. کراتین همان پروتئینی است که باعث سلامت و صاف نشان‌دادن موها می‌شود. زمانی‌که شما موهای خود را سشوار می‌کشید موهای شما تغییر حالت می‌دهند چون پروتئین کراتین در موهای شما تغییر می‌کند. در واقع کراتین کردن مو نوعی مراقبت از موها است.

یکی از کارهایی که معمولا برای زیبایی و صاف‌کردن موها انجام می‌شود، روشی شیمیایی به نام کراتینه مو است که به مراقبت‌های زیادی نیاز دارد. ازاین‌رو بعد از کراتینه مو به روش‌های متفاوت مراقبت از مو نیاز است.

یکی از این مراقبت‌ها مربوط به نوع آب است. موهای کراتینه‌شده نباید در معرض آب‌های شور دریا یا آب کلردار استخر قرار بگیرند. از طرفی نوع شامپو و نرم‌کننده برای موهای کراتینه‌شده هم اهمیت زیادی دارد. این ترکیبات باید فاقد کلرید سدیم و سولفات باشند

مراقبت پس از فیلر مو

فیلر روشی است که برخی از افراد برای رفع کچلی یا کم‌پشتی موها انجام می‌دهند. در واقع آن را به‌عنوان یک درمان پرکننده مو می‌شناسند. یکی از روش‌های مراقبت از موها مربوط به دوره بعد از فیلر مو است و باید دراین‌خصوص دقت زیادی شود.

توصیه مراقبتی بعد از فیلر مو این است که برای ترمیم فولیکول‌های مو و پوست سر در خانه به‌صورت روزانه از محلول‌های احیاکننده استفاده شود. ماساژ لوسیون‌های تسکین‌دهنده روی پوست سر می‌تواند به تقویت و بهبود شرایط کمک زیادی کند. افرادی که به‌تازگی فیلر مو انجام داده‌اند، نباید در معرض گرمای شدید باشند. سولار و سونا هم برای آنها ممنوع است.

مراقبت های بعد از کاشت مو

دسته دیگر روش‌های مراقبت از موها، مربوط به مراقبت‌هایی است که بعد از کاشت مو باید انجام داد. توصیه‌های مراقبتی برای افرادی که دوره بعد از کاشت مو را سپری می‌کنند این است که نواحی کاشت را با لوسیون، کرم مو، روغن‌های مناسب و ترکیباتی مشابه بپوشانند تا این نواحی مرطوب شوند. باید هر روز این کار تکرار شود و به‌مدت ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در همین حالت باقی بماند.

نکته بعدی برای مراقبت پس از کاشت مو ، شستن و خشک‌کردن موها و پوست سر است. باید بعد از شستن مو، سر را با دستمال کاغذی به‌آرامی خشک کرد. باید برای ازبین‌رفتن پوسته‌ها هم باید روزانه از شامپوی مناسب استفاده شود.

 مراقبت پس از پروتز مو

روش دیگر برای درمان کم پشت‌بودن موها، پروتز مو است. برای مراقبت بعد از پروتز مو باید روش‌های درست شست‌وشو را رعایت کرد. این موارد شامل گزینه‌های زیر است:

  • قبل از زدن شامپو موها را با یک شانه دندانه پهن از هم بازکنید.
  • از قراردادن نرم‌کننده روی ریشه موها خودداری کنید.
  • برای شستن موهای پروتز‌شده تنها از آب سرد استفاده کنید.
  • بخش پروتز‌شده را به‌صورت ملایم و رو به پایین بشویید و زیاد آن را در آب غوطه‌ور نکنید.
  • از محصولات شست‌وشوی موی مخصوص پروتز مو استفاده کنید.
  • بعد از شستن به‌آرامی خیس و رطوبت مو را با یک حوله تمیز بگیرید و از چنگ زدن موها خودداری کنید.
  • در زمان برس‌زدن، موها را دسته‌دسته کنید و به‌آرامی شانه بزنید.
  • در صورت استفاده از ابزارهای حرارتی، از کمترین دمای دستگاه استفاده کنید.

مراقبت های بعد از مزوتراپی مو

بخش دیگر اصول مراقبت از موها، مربوط به مراقبت‌های بعد از مزو تراپی می‌شود. مراقبت‌های بعد از مزوتراپی تنها مربوط به ۲۴ ساعت اول می‌شود. در این دوره نباید حمام کنید و از شوینده‌های مو استفاده کنید. بعدازاین دوره، می‌توان از روش‌های روتین روزانه مراقبت از مو استفاده کرد و هیچ ممانعت به‌خصوصی وجود ندارد.

محصولات مراقبت از مو مردانه

موهای مردانه جنس متفاوتی از موهای خانم‌ها دارد. همچنین معمولا رسیدگی به موها در مردان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. از این رو ممکن است که موهای آنها آسیب ببینند. اما اگر آقا هستیم و می‌خواهیم که از موهای خود مراقبت کنیم، چه کار باید بکنیم؟ آیا محصولات مناسب برای موهای مردان وجود دارد؟ این محصولات مراقبت از مو مردانه کدام‌اند؟ در این مطلب به این سوالات رسیدگی می‌کنیم:

  • لوسیون‌های ضدریزش مو: همان‌طور که می‌دانید ریزش مو در آقایان بیشتر از دیگران دیده‌می‌شود. می‌توان با استفاده از لوسیون ضد ریزش موی فولیکا و یا ژاک آندرل پاریس مدل CAPILACTIVE HOMME استفاده کرد.
  • لوسیون‌های تقویت‌کننده‌ی مو: موهای آقایان بیشتر دچار طاسی و ریزش می‌شوند و نازک شدن نیز در این موها دیده‌می‌شود. برای درمان این حالت می‌توان از لوسیون‌های تقویت‌کننده‌ی مو در آقایان کمک گرفت. البته این به شرطی است که موها و فولیکول‌های مو در آقایان قابلیت تقویت شدن داشته‌باشد. لوسیون گیاهی سینره انتخاب خوبی برای تقویت موهای ضعیف‌شده و شکننده است.
  • ماسک مو: بهتر است که از ماسک موهای تقویت‌کننده برای موها استفاده شود. این ماسک موها قابل استفاده در حمام و یا بعد از استحمام و بدون نیاز به شست‌وشو هستند.
  • شامپوهای مناسب موهای آقایان: امروزه دیگر نیازی نیست که همه‌ی افراد از یک نوع شامپوی مو استفاده کنند. می‌توانید از شامپوهای مخصوص موهای خود و مخصوص جنسیت خود استفاده کنید.
  • شامپوهای آبرسان: یکی دیگر از مواردی که می‌تواند به شما کمک کند که موهای سالمی داشته‌باشید، استفاده از شامپوهای آبرسان است.

 پیشنهاد برای داشتن موهای سالم

  1. روزانه به طور مرتب آب بنوشید و رژیم غذایی سالمی داشته باشید.

مواد مغذی از طریق غذا به بدن انسان می رسد. پیروی از رژیم غذایی مناسب، باعث تناسب این مواد در بدن می شود و به تبع آن، موهای سالمی خواهید داشت.

رژیم غذایی خوب چه رژیمی است؟ در رژیم های غذایی مناسب، متناسب با طبع فرد، آشامیدن آب و دیگر مایعات وجود دارد. در رژیم غذایی متناسب، هم سبزیجات و میوه، هم سایر مواد غذایی متناسب با نیاز بدن وجود دارند.

  1. از شانه های چوبی استفاده کنید.

یکی از موارد ضروری در روتین موی خشک، استفاده از شانه های چوبی است. شانه های چوبی بر خلاف دیگر شانه ها به ساختار موها آسیب نمی زند، رطوبت و چربی را به طور یکسان در ساقه ی مو پخش می کند.

  1. از رو بالشی های ابریشمی یا ساتن استفاده نمایید.

اگر روتین موی خشک را رعایت می کنید و می خواهید تاثیر آن را ببینید، بهتر است روبالشی خود را به جنس ابریشم یا ساتن  تغییر دهید. روبالشی های نخی باعث ایجاد الکتریسیته در مو شده و به مرور زمان باعث خشک شدن مو و موخوره می شوند.

  1. موهای خود را ببافید یا جمع کنید

بهترین حالت نگهداری موها، هنگامی است که آن ها را می بافید. در این حالت هم مو، در حالت آزادی قرار دارد و هم اینکه از آسیب عوامل محیطی در امان است.

در هنگام خواب، موهای خود را به صورت گوجه ای ببندید یا آن ها را ببافید تا از خشکی مو و موخوره جلوگیری نمایید.

  1. پوست سر را ماساژ دهید

آخرین توصیه ی ما در روتین پوست خشک، ماساژ دادن پوست سر است. ماساژ دادن باعث افزایش خون رسانی و اکسیژن رسانی به بافت می شود و در این حالت، مقدار چربی ترشح شده بیشتر می گردد. همچنین ماساژ پوست سر برای تقویت موها و استحکام مو نیز بسیار مفید است. اما حتما باید با روش درست آن صورت بگیرد.

همه‌ی ما برای مراقبت از موهای خود با مشکلات مختلفی روبه‌رو هستیم. در حالی که بعضی از افراد با ریزش مو دست و پنجه نرم می‌کنند، سایرین ممکن است از وز بودن موهای خود شکایت داشته باشند. به نظر می‌رسد که علت بسیاری از مشکلات مو از خشکی بیش از حد آن ناشی می‌شود. اگر خشکی مو به‌موقع کنترل نشود، ممکن است به مشکلات جدی‌تر منجر شود.

خشکی مو دلایل زیادی دارد که از شرایط نامساعد محیطی تا شامپو زدن مکرر گسترده است. در بیشتر موارد اضافه کردن نرم‌کننده‌ها و شامپوهای مرطوب‌کننده، سرم‌ها و روغن‌ها به روتین موهای خشک می‌تواند به رفع این مشکل کمک کند. اگر این استراتژی‌ها موثر نبودند، بهتر است برای ارزیابی بیشتر به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *